miércoles, 22 de octubre de 2008

Noticia en "El Mundo" sobre la inauguración de la Cafeteria Cultural MALLORCA FANTÀSTICA!


Aquí os cuelgo una imagen de la noticia, que se publicó en El Mundo el 21 de Octubre de 2008.

El Consell i Marineland, junts pel Medi Ambient



Catalina Julve, consellera del departament de Medi Ambient del Consell de Mallorca, i Toni Segura, director insular de Programes i Ocupació, han assistit a la signatura de l’acord de col·laboració entre el departament de Medi Ambient del Consell de Mallorca i Marineland
Amb l’objectiu de sensibilitzar l’alumnat en el respecte per la mar, sorgeix la fascinant figura d’en Pere Llamps, un simpàtic pescador que ajudarà als més petits a conèixer i respectar el meravellós món marí.

Aquesta nova iniciativa s’emmarca dins el programa d’educació ambiental del Consell de Mallorca adreçat a alumnes d’educació infantil, que té com objectius principals, donar a conèixer als escolars i a tota la població en general, la feina que porta a terme el departament de Medi Ambient en l’àmbit de la natura i del patrimoni.

Aquesta activitat és fruit d’un acord col·laboració entre el Departament de Medi Ambient del Consell de Mallorca i el Departament d’Educació Ambiental de Marineland, que compta amb més de vint anys d’experiència en l’àmbit educatiu.

Catalina Julve, consellera del departament de Medi Ambient ha volgut agrair durant l’acte, el treball que porta a terme Marineland en favor de la natura, així com destacar el treball de conscienciació que des de el departament de Medi Ambient del Consell de Mallorca i més concretament dins aquesta sèrie d’activitats i programes educatius, es realitza per ajudar en la conservació del nostre entorn.

Amb aquest projecte es vol afavorir l’aprenentatge i la creació de vivències que estimulin els més joves a comprometre’s en el respecte amb el medi marí i la conservació de la biodiversitat mitjançant la història d’un pescador que els aproparà al coneixement dels dofins.

lunes, 20 de octubre de 2008

Concurs de postals de Nadal

El Consell convoca un concurs de postals de Nadal. Hi poden participar tots els usuaris de les llars i residències gestionades per l’IMAS
L’Institut Mallorquí d’Afers Socials (IMAS) ha convocat un concurs de postals de Nadal en el qual poden participar tots els usuaris de les llars i residències que gestiona el Consell de Mallorca: Llar Avinguda Argentina, Llar Reina Sofia, Llar de Felanitx, Llar de Llucmajor, Llar de Manacor, Llar d’Ancians, Residència La Bonanova, Residència Huialfàs i la Residència Bartomeu Quetglas.

La temàtica de les postals ha de ser nadalenca, i els treballs presentats no poden superar la mida DIN-A4, sense limitacions de color o tècnica. Al dors de la postal hi ha d’haver el títol, les dades de la persona participant i el centre on es presenta.

Cada un dels participants haurà de fer arribar la seva proposta a la direcció del seu centre abans del dia 7 de novembre. Un jurat, format pel coordinador de l’àrea assistencial, la direcció de cada centre i la presidència de les juntes de govern respectives triaran els tres millors treballs de cada centre.

A partir d’aquests 27 finalistes, un segon jurat format pel conseller executiu del Departament de Benestar Social i president de l’IMAS, el director executiu de Serveis Socials i el coordinador d’aquesta àrea, escollirà quina és la postal guanyadora que es convertirà en la felicitació de Nadal d’enguany del Consell de Mallorca

Rècord de visitants a la Fira de Tebeos Vells de Manacor



El Consell ha valorat d’èxit aquesta 18 edició que han gaudit més de 2.000 persones al claustre de Sant Vicenç Ferrer.
Més de 2.000 persones han volgut acostar-se avui matí a la Fireta de llibres i tebeos vells de Manacor, que organitza el Consell de Mallorca, juntament amb l’Ajuntament de Manacor i l’Associació d’Amics i Víctimes del Còmic. Això suposa que enguany s’ha assolit un rècord d’assistència a aquesta celebració a Manacor i s’ha superat la previsió feta per l’organització. Aquests visitants han pogut gaudir de la venda i la compra de llibres i tebeos; de la dinamització cultural (amb tallers, exposicions, actuacions, xerrades, es quaderns, jocs, concursos...), i també de la interacció amb ONG socials de Mallorca.

A l’acte, hi ha assistit la consellera executiva de Joventut i Igualtat, Josefina Ramis, que ha valorat positivament el resultat d’aquesta cita del còmic, per la qual cosa des del Consell de Mallorca es vol continuar apostant per potenciar aquest encontre a Manacor.

La fireta s’ha obert al públic a les 9.30 h i fins a les 14.30 h ha rebut gent, que ha visitat les 32 paradetes de venda, dues més respecte de l’any passat (4 de les quals són llibreries, una d’editor, 2 d’ONG -L’Estel de Llevant i Proideba-, 1 institut i la resta correspon a particulars).

Com és ja tradicional, s’ha aprofitat aquest esdeveniment per sensibilitzar i recaptar fons per a una ONG, que enguany ha estat l’associació L’Estel de Llevant, i entorn d’aquest objectiu s’han organitzat una sèrie d’iniciatives, entre les quals hi ha el punt de llibre solidari, d’edició limitada i numerada (1.000 exemplars), que ha servit d’entrada voluntària i solidària d’un euro, i que s’ha pogut dur a terme gràcies a Gràfiques Terrasa (impressor), Àlex Fito (il·lustrador) i Tomeu Morey (dissenyador).

També el cafè de la fireta s’ha encarregat de la gestió i la recaptació per a aquesta entitat i una de les paradetes era solidària, amb llibres i catàlegs institucionals a preus de saldo, la recaptació dels quals es destinarà a la mateixa ONG. L’Estel de Llevant ha mostrat també “una plena satisfacció” pels resultats tant per la tasca de sensibilització feta avui matí com per la recaptació obtinguda.

Entre les activitats que els visitants han gaudit avui hi ha l’exposició sobre Tintín, «Objectes de tota una vida», que és una col·lecció privada de Toni Clar; després els més petits han gaudit d’un contacontes Pupurriet de teresetes, a càrrec Pep Banyo, que ha congregat a uns 80 infants. I també hi ha hagut temps per a un Taller de còmic (a càrrec del dibuixant Tomeu Morey), música en directe (Franco Bombelli Jazz Trio) i Caricatures solidàries (Canizales) –que no ha aturat de dbuixar-, entre d’altres.

viernes, 10 de octubre de 2008

Sandra Llabrés, en el programa "En Acció" de IB3 TV.



Me encanta ver a Sandra Llabrés en la tele!!! Es un rostro vivaz, amable y alegre, que llena la pantalla con sus ojos chispeantes y su simpática sonrisa. No es la suya esa sonrisa forzada que solemos ver en los típicos presentadores de la tele, sino una sonrisa plena, una sonrisa contagiosa, una sonrisa "que transmite" y conecta con el espectador. Además, siempre va tan linda!!! Hoy, en el programa "En Acció" de IB3, la televisión autonómica de las Islas Baleares, hablaba del estrés en los niños (que resulta que se lo contagiamos nosotros, los adultos!!!), pero ha tenido el detalle de informar de la VII Feria de Teatro de Vilafranca, que por cierto, es todo un éxito!!!


sábado, 4 de octubre de 2008

Sebastià Barceló: "De quin color és la sort?". Editorial Moll.


L'Editorial Moll acaba de publicar, dins la col·lecció Sol Alt,



De quin color és la sort?
(Recreació d'un conte oriental)
de
Sebastià Barceló



Una bella narració que mostra com l'amor, la lleialtat, la solidaritat i la veu de l'experiència ens ajuden a mirar endavant amb l'esperança certa que d'una contrarietat present en pot venir una nova il·lusió més sòlida i engrescadora.

Informació del llibre:

En Kao és un jove xinès, d'un poble rural de la Xina imperial. Té tota la vida per davant i molts de somnis. Li agraden els cavalls i està decidit a viure una existència plena d'aventures i viatges. Però ha d'aprendre que de vegades se'ns presenten situacions inesperades. El que ell considera una desgràcia, es pot convertir en una gran sort? Si hem de renunciar a una passió, és possible que ens esperi una nova il·lusió encara més engrescadora? L'amor del pare, la lleialtat i solidaritat dels amics, l'experiència de la gent gran, la saviesa continguda en els proverbis, i sobretot l'amor d'una noia molt especial l'ajuden a superar els problemes i a trobar un camí ple
de felicitat.


Informació de l'autor:
Sebastià Barceló ha participat dels moviments de mestres compromesos amb la renovació educativa, el canvi social i la lluita contra l'autoritarisme: Educació per a la Pau (EDUPAU), Resolució de Conflictes (RC), Programa Intercultural d'Educació per a la Pau Vivim plegats del Govern de les Illes Balears, Carta de la Terra de Nacions Unides. De quin color és la sort? ha estat concebut, precisament, com una aportació als materials per a la Carta de la Terra, un projecte promogut amb la finalitat d’educar la consciència i la responsabilitat planetàries.


Format: 21 x 13 Pàgines: 142 Distribució: 01-10-08 Preu: 10 Eur. (IVA inclòs)