domingo, 31 de agosto de 2008

Concert de l'Orquesta Joves Intèrprets dels Països Catalans

El Teatre Principal va viure ahir una nit màgica amb motiu del primer concert del l'Orquestra Joves Intèrprets dels Països Catalans a Mallorca.
L'orquestra, dirigida pel mallorquí Salvador Brotons, va néixer a Mallorca l'any 2.004, impulsada pel "Forum Musicae, centre de dinamització dels ensenyaments musicals a les Balears" , amb la intenció de consolidar-se com un agent cultural que reuneixi a joves d'entre 18 i 26 anys de l'Alguer, Andorra, Catalunya, Catalunya Nord, Franja de Ponent, Balears i País Valencià.
La presidenta del Consell de Mallorca, Francina Armengol, juntament amb la consellera de Joventut i Igualtat, Josefina Ramis, varen presentar anit el concert que l’Orquestra Joves Intèrprets dels Països Catalans. Armengol ha destacat que aquesta es la primera actuació de l'orquestra a Mallorca, i ha estat possible gràcies a la col·laboració del Consell, del departament de joventut i igualtat. La presidenta del Consell ha felicitat al Forum Musicae per impulsar aquesta orquestra que significa no només estar formant un col·lectiu de bons profesionals de la música si no donar a conèixer els nostre patrimoni musical comú.
L’Orquestra Joves Intèrprets dels Països Catalans ha recuperat l'obra del músic mallorquí Baltasar Samper. Precisament en aquest concert s'ha enregistrat l'obra de Samper “Mallorca. Suite Simfònica” i s'ha estrenat “Suite en Mi”, d’Eduard Toldrà. Coincidint amb l'any Jaume I, s'ha estrenat l'himne “La Mata de Jonc" de Joan Martorell basat en la crònica de Ramon Muntaner.
Font: Consell de Mallorca