lunes, 1 de septiembre de 2008

Dimonis de Ses Salines. Colla Maria Enganxa.


Amb motiu de les festes de Sant Bartomeu de Ses Salines, ahir vespre es va presentar davant un centenar de persones, a l’Església Vella del municipi, el llibre “ Dimonis de Ses Salines. Colla Maria Enganxa”.


El llibre, de l’artista Horacio Sapere, ha comptat amb el suport del Departament de Presidència del Consell de Mallorca. El seu responsable, Cosme Bonet, que va assistir a la presentació del llibre, va destacar el suport que el Consell dóna a iniciatives com aquesta, un llibre que contribueix a difondre la cultura popular de Mallorca. Bonet també va lloar la feina de grup de la Colla "Maria Enganxa" així com l’originalitat i inspiració dels vestits i màscares dels dimonis realitzats per l’artista Sapere.


A la presentació del llibre, en la qual també varen participar el batle de Ses Salines, Sebastià Bruguera, el catedràtic de cultura popular de la UIB, Felip Munar i el propi artista Horacio Sapere, es va destacar que “Dimonis de Ses Salines. Colla Maria Enganxa” és un llibre que conta el procés creatiu dels dissenys dels dimonis de Ses Salines així com històries i informacions relatives tant de la cultura popular mallorquina en referència als dimonis com del propi municipi de Ses Salines.


El llibre és fruit de la col·laboració entre el grup local, la Colla Maria Enganxa, l’artista Sapere, dissenyador dels vestits i màscares dels dimonis i del Departament de Presidència del Consell de Mallorca.
Font: Consell de Mallorca.