lunes, 1 de septiembre de 2008

Premis Consell de Mallorca a la Solidaritat


El proper dijous 4 de setembre el pati de La Misericòrdia es vestirà de gala per acollir el lliurament de la primera edició dels premis Consell de Mallorca a la Solidaritat, impulsats des del departament de Benestar Social de la institució insular amb la col·laboració del Fons Mallorquí de Solidaritat.

L’acte, que es preveu que comenci a les 20.30 hores, consistirà en el lliurament dels guardons als premiats de les diferents categories i, posteriorment, tendrà lloc un concert a càrrec de l’Orquestra del Conservatori de Tetuan, una formació especialitzada en música andalusí i d’altra música de les cultures àrab i otomana, que empra instruments i percussions tradicionals del món àrab.

Integrada per instrumentistes del més alt nivell i prestigi de Tetuan, l’orquestra realitza una perfecta exposició de la suite clàssica denominada Nuba, herència viva del nostre passat àrab. Així, el concert s’estructura en dues parts. En una primera s’interpretaran fragments de diferents Nubas dels segles X, XI i XII, mentre que a la segona es duran a terme una sèrie d’improvisacions

En aquesta primera convocatòria dels premis s’han rebut un total de 65 candidatures per a les 12 modalitats de les quals consten aquests reconeixements, 10 seran les premiades, ja que dues de les modalitats han quedat desertes. Els guardons consisteixen en una aportació econòmica de 3.000 euros per a la persona, projecte o servei que resulti premiat en cada una de les categories.

Amb aquest esdeveniment, el Consell de Mallorca vol reconèixer el treball i l’esforç que molta de gent, entitats i administracions fan en benefici de persones que normalment es troben en situacions difícils o pertanyen als col·lectius més vulnerables.

Font: Consell de Mallorca