jueves, 4 de septiembre de 2008

"Mort de Dama", de Vilallonga, primera producció conjunta del Teatre Principal de Palma i el Teatre Nacional de Catalunya.


L’obra de Llorenç Vilallonga, s’estrenarà a Barcelona el 21 de gener i arribarà a Palma a principis de març.

L’equip artístic de la producció està encapçalat pel director mallorquí Rafel Duran que, juntament amb Marc Rosich, ha fet l’adaptació teatral. Pel que fa al repartiment, encara per tancar, hi ha actors mallorquins i catalans: Eva Barceló, Llum Barrera, Aina Frau, Nies Jaume, Àurea Márquez, Margarida Minguillon, Assun Planas, Santi Pons, Pep Sais i Àlvar Triay.

Aquesta coproducció s’emmarca dins del conveni de col·laboració en el que estan treballant les dues institucions i que es presentarà en els pròxims dies.

Sergi Belbel, director artístic del TNC ha explicat que l’estrena de Mort de Dama respon a l’interés de les dues institucions per recuperar els clàssic de la literatura catalana: “En aquesta línia, podrem veure, del gran i controvertit autor mallorquí, Llorenç Villalonga, una nova versió de la magistral i felliniana Mort de dama, signada per Marc Rosich i Rafel Duran, en coproducció amb el Teatre Principal de Palma de Mallorca.”

Mort de dama va ser la primera novel·la de Llorenç Villalonga (Palma de Mallorca, 1897-1980), i suposà la seva entrada, per la porta gran, al món literari. Escrita l’any 1931, funciona com una sàtira esplèndida de la societat burgesa mallorquina i repassa la història, la cultura i la societat de l’illa, mentre retrata amb una cruesa despietada l’Escola Mallorquina.